Hoe maak je een leuk kussen met flex en heattransfer?

Ik vind het leuk om anderen te verwennen met een leuk cadeautje. Voor Pasen heb ik daarom een leuk kussen gemaakt met een konijntje. Dit kussen stuur ik op of geef ik in plaats van een kaart met pasen.

Benodigde spullen:

 • Flex/ Heattransfer
 • Ijzer
 • Stof
 • Schaar
 • Potlood/ Pen
 • Papier

In de Silhouette Store zijn talloze ontwerpen te vinden, waardoor je allerlei verschillende uitvoeringen kan geven aan dit project. Ik ben zelf geen naaister dus de kussens zullen niet perfect zijn, maar ze zijn gewoon leuk. Het zou zelfs een leuk project zijn voor kinderen die geïnteresseerd zijn in naaien. 

Om te beginnen:

 • Kies een ontwerp uit dat u wilt gebruiken. Snij deze vervolgens uit een stukje flex en strijk dit op een stukje stof
 • Knip vervolgens met een schaar je ontwerpt uit de stof (houdt ongeveer 1 cm afstand van de flex)
 • Speld dit vast op een nieuw stukje stof en knip nogmaals het ontwerp uit
 • Stik deze twee delen vervolgens op elkaar (de buitenkanten leg je op elkaar, deze ga je nog binnenste buiten keren). Hierbij kan je een naaimachine gebruiken, maar dit kan ook handmatig
 • Laat aan 1 kant een paar centimeter open
 • Draai vervolgens je ontwerp van binnen naar buiten zodat je het konijn kan zien.

Om iets persoonlijks toe te voegen aan je kussentje en het een beetje op een soort kaart te laten lijken zet je je naam op de achterkant van het kussentje. Dit kan je doen met een stukje flex. Typ je naam en eventuele tekst die je wilt gebruiken in de Silhouette Studio. Snij deze vervolgens uit (vergeet je tekst niet te spiegelen). Strijk je flex op je kussentje voordat je deze vult. 

Vul daarna het kussentje op en naai deze dicht. 

Je kan dit leuke project maken voor allerlei gelegenheden.