Moet ik bij ieder materiaal mijn snijmat gebruiken?

Bij de Silhouette Cameo wordt standaard een snijmat geleverd. Deze kan je gebruiken bij het snijden van je materialen. Echter heb je niet bij ieder materiaal je snijmat nodig. Over het algemeen kan je zeggen dat de materialen met een eigen drager geen snijmat vereisen als je deze gaat snijden. 

Papier en karton hebben geen eigen drager. Bij deze materialen gebruik je dus altijd je snijmat. Zorg wel dat je de instellingen voor het snijden goed hebt staan zodat je niet door de mat heen snijdt. Mijn advies is om altijd even een testsnede te maken. 

Vaak is het zo dat de materialen met een eigen drager te snijden zijn zonder de snijmat. Je snijdt namelijk door het materiaal heen en niet door de drager. 

Om het materiaal door de Silhouette Cameo te kunnen voeren dien je het rechter witte wieltje een stukje naar links te verplaatsen. 

De snijmat is namelijk altijd wat breder dan je materiaal en zodra je deze niet gebruikt heb je dus een smallere stand nodig op je Silhouette Cameo.(foto van mat en materiaal, verschil in breedte)

Je kan er ook voor kiezen om altijd de snijmat te gebruiken wanneer je gaat snijden. Je kan dan echter niet groter snijden dan de afmetingen van de mat.