Maak mooie zonnebloemen van papier

Een leuk idee om te maken met je Silhouette zijn deze zonnebloemen. Hiermee kan je de keukentafel of het bureau van een collega mooi aankleden. Zonnebloemen zijn zo helder en vrolijk dat je bij het zien een glimlach op je gezicht krijgt. Plus, ze zijn gemaakt van papier en zullen daarom voor eeuwig bloeien.

Deze zonnebloemen heb ik uit de Silhouette Store gehaald en zijn super gemakkelijk in elkaar te zetten.

  • Eerst heb ik de bloemen 3 keer uit geel karton gesneden
  • Zodra deze waren uitgesneden heb ik de bloemblaadjes over een pen gerold om ze een beetje krul te geven
  • Daarna heb ik de verschillende lagen over elkaar heen geplakt
  • Daarna heb ik het hart van de bloem in meerdere maten uitgesneden 
  • Om een beetje dimensie te krijgen heb ik de randjes een beetje omhoog geduwd
  • Ik heb 3 stokjes gepakt en aan elkaar geplakt met schilders tape om een mooie steel voor mijn zonnebloem te maken. 

De schilders tape heeft een mooie structuur zodat ze op de stengels van zonnebloemen lijken.

  • Nadat ik de bloemen op de steeltjes heb geplakt heb ik ze in een pot gezet. Je kan hier ook een vaas voor gebruiken.
  • Ik heb gras uitgesneden om de vaas mooi aan te kleden. 

Nadat de zonnebloemen af waren heb ik het ontwerp via de tag geopend in Silhouette Studio. Voor de tag heb ik gegolfd karton gekozen en uitgesneden. Vervolgens heb ik een banner en wat tekst uitgesneden om de tag aan te kleden. Om het af te maken heb ik een stukje bruine touw gebruikt om de tag vast te maken aan de pot.

Wie zal ik eens verassen met deze mooie bloemen?

Nicole Mantooth