Wat zijn de verschillen tussen de verschillende Silhouette machines?

Na de release van de Silhouette Curio kreeg ik steeds vaker de vraag: “Wat zijn de verschillen tussen de Silhouette Portrait, Cameo en Curio?” In dit artikel kan je het antwoord op deze vraag vinden. Mocht je toch nog met vragen blijven zitten, dan kan je altijd een mailtje naar mij sturen; silhouette@druma.nl

Over de verschillen tussen de Silhouette Portrait en Silhouette Cameo kan ik kort zijn. De Portrait heeft een maximale snijbreedte van 20,5 centimeter, terwijl de Cameo een bereik heeft van 30,5 centimeter. Beide machines zijn gemaakt om verschillende materialen te snijden zoals vinyl, flex, papier en karton. De snijlengte is maximaal 3 meter en daardoor uitermate geschikt voor het snijden van belettering. 

De verschillen tussen de Silhouette Cameo en de Silhouette Curio zijn echter wat groter. Om te beginnen heeft de Curio een veel kleiner snijbereik dan de Cameo. Je bent bij de Curio gebonden aan de basisplaat met daarop de snijmat of embossmat van maximaal 20 cm bij 30,5 cm. Je kan dus geen rol materiaal invoeren zoals je dat bij de Silhouette Cameo wel kan. Voor veel mensen is dit een groot nadeel, zeker als je gewend bent om met de Silhouette Cameo te werken.

Echter heeft de Silhouette Curio ook een aantal grote voordelen ten op zichten van de Silhouette Cameo. De Curio heeft namelijk en dubbele houder om bijvoorbeeld een mesje en een sketch pen in één opdracht aan te sturen. Het snijden en beschrijven van een kaart wordt zo nog gemakkelijker. 

Waar de Silhouette Cameo je beperkt tot het snijden van materialen kan de Curio ook embossen. Met deze optie kan je niet alleen je teksten en afbeeldingen diepte geven, je kan ook vouwlijnen maken voor bijvoorbeeld een leuk cadeaudoosje. Deze mogelijkheid is direct toe te passen wanneer je een Silhouette Curio aan hebt geschaft omdat de embosspennen meegeleverd worden.

Het maken va stippelpatronen behoord ook tot de mogelijkheden van de Silhouette Curio evenals het etsen van zachtere metalen en folies. Hier zijn aparte instrumenten voor te verkrijgen welke direct in de Silhouette Curio geplaatst kunnen worden.

Als laatste is het grote voordeel van de Silhouette Curio dat je hier dikkere materialen meer kan bewerken. Hierbij valt te denken aan hout, canvas en metalen. Hiervoor zijn overigens aparte instrumenten te verkrijgen.

* Genoemde prijzen zijn slechts een indicatie en kunnen verschillen van de daadwerkelijk prijzen op onze website.