Hout decoreren met Tatoeage papier

Ik ben momenteel met enorm leuke projectjes bezig en wilde dit graag met jullie delen!

Silhouette tatoeage papier heeft mij de mogelijkheid gegeven houten objecten een persoonlijke touch te geven. Hoe ik dit gedaan heb? Dat kan je hier lezen. Ik leg stap voor stap uit hoe ook jij je persoonlijke touch kan geven aan bijvoorbeeld een houten kistje of wat oude plankjes. 

Wat heb je nodig?

  • Silhouette Tattoo papier bestellen: klik hier >>>
  • Silhouette Cameo, Portrait of Curio
  • Silhouette Studio
  • Een houten kistje, plank of ander houten object
  • Printer

Om te beginnen open ik de Silhouette Studio. Hierin ga ik namelijk mijn ontwerp maken en ik print en snijd vanuit hier mijn ontwerp. Ik zorg ervoor dat mijn pagina instellingen aanpast zijn aan het papier wat ik gaat gebruiken. In Silhouette studio heb ik gekozen voor de optie; “letter”. De afmetingen hiervan komen overeen met het Silhouette tattoo papier. 

Vervolgens zet ik de registratietekens aan. Hierdoor kan ik meteen zien hoeveel ruimte ik hebt om mijn ontwerp in te zetten. Ik kies daarvoor bij “stijl” voor Type 1.

Wanneer de registratie tekens goed ingesteld zijn kan ik de afbeelding gaan openen. Ik heb hier gekozen voor een bestandje uit de store; #82917. Deze afbeelding heeft mooie felle kleuren waarmee ik een houten kistje ga personaliseren. 

Wanneer ik de afbeelding geopend heb is het belangrijk dat de afbeelding binnen de rode lijnen blijft en op het witte gedeelte van mijn werkblad. Dit is namelijk het bereik waarin de Silhouette kan snijden. 

Mocht je afbeelding, zoals bij mij, niet het hele oppervlak beslaan, kies er dan voor om ook meteen wat andere ontwerpen toe te voegen. Het is zonde om grote resten van dit papier weg te moeten gooien. Let erop dat je de afbeeldingen in spiegelbeeld zet, je print namelijk op de “plak” kant van het materiaal.

Als ik klaar ben met alle afbeeldingen is het tijd om deze uit te printen. Ik ga printen op het tatoeage papier, die is het witte vel en bevat 2 kanten. De printbare kant is glad, de kant met de golfjes erop is de achterkant. 

Controleer even hoe je het papier in jouw printer moet doen zodat je op de juiste kant print. Om te printen klik ik in de Silhouette Studio op “bestand” en daarna “print”. De afbeeldingen worden nu uitgeprint.

Laat nu eerst je uitgeprinte ontwerp heel goed drogen. Zorg dat je de prints niet aanraakt om vingerafdrukken te voorkomen.

Wanneer mijn print droog is ga ik hier een plastic laagje op aanbrengen. Dit materiaal zit bij het tatoeage papier wat je gekocht hebt en heeft een groende achterkant. Dit laagje plak ik erop voordat ik de afbeeldingen uit ga snijden. Ik pak het groene vel en haal daar het groene strookje vanaf. 

(op de afbeelding lijkt deze wit)

Ik plak het doorzichtige deel aan het begin van mijn pagina en trek vervolgens de rest van het groene vel eraf terwijl ik de plastic laag op het tatoeage papier aanwrijf. 

Daarna plak ik het tatoeage papier op mijn snijmat en laadt deze in mijn Silhouette Cameo.

Zorg dat je het vel links bovenin de mat plakt. 

Om de afbeeldingen goed uit te kunnen snijden klik ik op het icoontje voor de snij instellingen Hier selecteer ik het juiste materiaal. En klik op “Stuur naar Silhouette”.

Nu al mijn ontwerpen zijn uitgesneden kan ik deze op mijn kistje gaan plakken. 

Zorg dat je te beplakken object zoveel mogelijk stofvrij is

Ik haal de plastic laag van mijn ontwerp af en plak het ontwerp op mijn kistje met de geprinte kant naar beneden. 

Om de afbeelding over te brengen op het kistje dep ik met een nat washandje op de achterkant van het tatoeage papier. Het papier moet daarbij goed nat worden.

Wanneer het papier goed nat is haal ik deze van mijn kistje af. Ik doe dit voorzichtig omdat de afbeelding nog nat is.Het ontwerp blijft nu op mijn kistje zitten.

Nu moet ik mijn kistje goed laten drogen en dan is hij klaar!

Loes Vos